Find dit sommerhus

Ophold:   
Flere søgemuligheder Færre søgemuligheder
huse passer på din søgning

Sommerhuse i Houvig

Viser 1-10 af 1356 huse
Ny søgning

Udlejning af sommerhuse i Houvig med naturen og historien som nabo.

Lidt nord for Søndervig finder man Houvig. Overgangen mellem de to områder er flydende, men forskellen er til at få øje på. Her kan man trække sig tilbage fra den livlige badeby til fredelige omgivelser, hvor klitterne bliver mere kuperede, og hvor sommerhusene ligger lidt mere spredt.

For de historieinteresserede er området en guldgrube: her ligger resterne af et af de største fæstningsanlæg, som værnemagten byggede under 2. Verdenskrig. "Kryle", hedder fæstningen, og lidt derfra lå radarlyttestationen "Ringelnatter". Mange af bunkerne er stadig tilgængelige, særligt fordi fæstningen i Houvig bredte sig ind i land.

Houvig ligger desuden tæt på vådområdet Vest Stadil Fjord, som er resultatet af en afvanding i 1950'erne. Naturen i området er dog blevet genoprettet, og her raster i tusindvis af fulge - særligt gæs - forår og efterår på vej til og fra yngleområder. Fuglelivet gør Houvig til et helt særligt område for de naturinteresserede, som vil kunne opleve cykelture eller vandreture i pagt med naturen.

Stranden i Houvig er generelt noget mindre besøgt end længere mod syd - til gengæld er faciliteterne også derefter, så her er et rigtig godt område, hvis man gerne vil have sin ferie lidt for sig selv.

Hos Elite Sommerhusudlejning udlejer vi en række sommerhuse i Houvig.