Persondata- og cookiepolitik

Generelt

Denne politik om behandling af personoplysninger og brug af cookies ("Persondata- og cookiepolitik") beskriver, hvorledes Elite by Esmark ("Elite", "os", "vores", "vi") indsamler og behandler oplysninger om dig.

Persondatapolitikken gælder for personoplysninger, som du afgiver til os, eller som vi indsamler via Elite by Esmarks hjemmeside, https://www.elitesommer.dk/ ("Hjemmesiden"). Elite er dataansvarlig for dine personoplysninger. Al henvendelse til Elite kan ske via kontaktoplysningerne anført under Kontaktoplysninger.

Hvilke personoplysninger indsamler vi, til hvilke formål og retsgrundlaget for behandlingen

Når du besøger Hjemmesiden, indsamler vi automatisk oplysninger om dig og din brug af Hjemmesiden, fx om hvilken type browser du bruger, hvilke søgetermer du bruger på Hjemmesiden, din IP-adresse, herunder din netværkslokation, og informationer om din computer.

  • Formålet er at optimere brugeroplevelsen og Hjemmesidens funktion, samt foretage målrettet markedsføring, herunder retargeting via Facebook, Instagram og Google. Denne behandling af oplysninger er nødvendig for, at vi kan varetage vores interesser i at forbedre Hjemmesiden samt vise dig relevante tilbud.
  • Retsgrundlaget for behandlingen er EU Persondataforordningens art 6, stk. 1, litra f.

Når du lejer et sommerhus eller kommunikerer med os på Hjemmesiden, indsamler vi de oplysninger, du selv afgiver, fx navn, adresse, e-mailadresse, telefonnr., betalingsmåde, oplysninger om hvilke sommerhus du ønsker at leje og hvornår, særlige ønsker, samt oplysning om den IP-adresse, hvorfra bestilling er foretaget.

  • Formålet er, at vi kan håndtere og videreformidle din sommerhusreservation og i øvrigt opfylde vores aftale med dig, herunder for at kunne administrere dine rettigheder til at afbestille og reklamere. Oplysninger om dit leje af sommerhus kan vi også behandle for at overholde lovkrav, herunder til bogføring og regnskab. Vi indsamler IP-adressen med det formål, og for at varetage vores interesse i, at kunne forhindre svig.
  • Retsgrundlaget for behandlingen er EU Persondataforordningens art 6, stk. 1, litra b, c og f.

Hvis du er sommerhusejer indsamler og behandler vi de oplysninger du selv afgiver, herunder navn, adresse, sommerhusets adresse, e-mailadresse, telefonnr., oplysninger om hvornår sommerhuset er disponibelt for udleje, udlejningsperioder, og lejeindtægt i forbindelse her-med. Oplysninger om dit leje af sommerhus kan vi også behandle for at overholde lovkrav, herunder til bogføring og regnskab. Vi indsamler IP-adressen med det formål, og for at varetage vores interesse i, at kunne forhindre svig.

  • Formålet er, at vi kan håndtere udlejning af dit sommerhus og i øvrigt opfylde vores af-tale med dig. Oplysninger om udlejning af dit sommerhus kan vi også behandle for at overholde lovkrav, herunder til bogføring og regnskab. Vi indsamler IP-adressen med det formål, og for at varetage vores interesse i, at kunne forhindre svig.
  • Retsgrundlaget for behandlingen er EU Persondataforordningens art 6, stk. 1, litra b, c og f.

Når du tilmelder dig til vores nyhedsbrev, indsamler vi oplysning om din e-mailadresse. Vi anvender samtidig de oplysninger, du måtte vælge at oplyse os om vedrørende dine præferencer og interesser. Der er tilknyttet en række cookies til vores nyhedsbrev, hvilket gør det muligt for os at analysere, hvilke nyhedsbreve der læses mv. Se mere nedenfor.

  • Formålet er at varetage vores interesse i at kunne levere nyhedsbreve og at kunne målrette disse, så de har mest muligt relevans for dig.
  • Retsgrundlaget for behandlingen er EU Persondataforordningens art 6, stk. 1, litra f.

Når du vælger at udfylde vores spørgeskema efter endt ophold hos os, indsamler og anvender vi de oplysninger, du måtte vælge at oplyse os om vedrørende dine præferencer og interesser, din anmeldelse af sommerhuset, os som udlejer samt ferieområdet. Du bestemmer selv, om du ønsker dine tilbagemeldinger offentliggjort samt i hvor høj grad, du ønsker at dine udsagn skal være anonyme på https://esmark.dk.

  • Formålet er at varetage vores interesse i kontinuerligt at kunne forbedre vores service, give fremtidige gæster ærlige udsagn om de enkelte huse, området og udlejeren samt målrette eventuelle nyhedsbreve, så de har mest mulig relevans for dig.
  • Retsgrundlaget for behandlingen er EU Persondataforordningens art 6, stk. 1, litra f.

Cookies

På https://www.elitesommer.dk/ bruger vi primært cookies til webanalyse med henblik på at optimere brugernes oplevelse af hjemmesiden. Der sættes cookies for at opdage uhensigtsmæssigheder på sitet, såsom døde links og tilgængelighedsfejl. Nedenfor kan du læse mere om, hvilke cookies vi benytter og hvordan du eventuelt sletter dem.

Hvad er en cookie?

En cookie er en lille tekstfil, der lagres i din browser for at kunne genkende din computer ved tilbagevendende besøg. Der er ingen personlige oplysninger gemt i vores cookies, og de kan ikke indeholde virus. Stort set alle websites anvender cookies.

Sådan sletter du cookies

Ønsker du ikke at modtage cookies fra https://www.elitesommer.dk/, kan du i de fleste nyere browsere vælge avancerede cookieindstillinger under internetindstillinger og tilføje dette domæne til listen over websites, du vil blokere cookies fra. Herinde kan du også slette individuelle cookies eller alle de cookies, som din browser har gemt. Hvis du sætter din browser op til at nægte cookies, skal du være opmærksom på, at der kan være funktionalitet på forskellige websites, der ikke virker. Hvis du ikke ønsker, at dit besøg skal registreres af Google Analytics, kan du benytte dig af Googles Opt-Out Browser Add-on. Vær opmærksom på, at dine besøg på andre sider, der anvender Google Analytics, heller ikke vil blive registreret, hvis du installerer dette browser plugin. Hvis du ønsker at slette eller blokere for cookies, kan du finde en vejledning her: http://minecookies.org/cookiehandtering

Hvad cookies bruges til på https://www.elitesommer.dk/?

  • Teknisk funktionalitet, så vi kan huske dine præferencer. Fx om du har accepteret cookies eller ej.
  • Trafikmåling og besøgsstatistik, som vi primært bruger til at forbedre hjemmesidens indhold og navigation. Vi bruger egne cookies og Google Analytics. Der registreres anonyme informationer, som fx hvor lang tid du besøger hjemmesiden, hvilke sider du ser, om din computer har besøgt os før, hvilken browser og styresystem du bruger osv.
  • Adfærdsbaseret individuelt målrettet annoncering, så vi kan vise dig de annoncer, som vi formoder, er mest relevante for dig. For eksempel bannerannoncering på andre websites. Her bruger vi Google Ads og Facebook.
  • Vi bruger også tredjeparts services fra Google. Tredjepart modtager i den forbindelse information om din browser, IP-adresse og de sider, du besøger på https://www.elitesommer.dk/. Er du samtidig med dit besøg logget ind på Google, kan disse data kobles med din profil på denne tjeneste. Dette ligger uden for Elites kontrol og er derfor udelukkende et forhold mellem dig og tredjepart.
  • Når du modtager og læser vores nyhedsbreve sættes der en række cookies. Du kan læse mere her: https://mailchimp.com/legal/cookies/

Modtagere af Personoplysninger

For lejer

Oplysninger om dit navn, adresse, e-mail, telefonnummer samt lejeperiode, videregives til sommerhusets ejer.

For sommerhusejer

I det omfang vi er forpligtet hertil videregiver vi oplysninger om din lejeindtægt til SKAT. Vi videregiver endvidere dine kontaktoplysninger til eventuelle håndværkere eller andre servicefolk, fx skorstensfejer, som vi måtte kontakte på dine vegne med henblik på fakturering af den leverede ydelse i dit sommerhus.

Generelt

Oplysninger kan overlades til eksterne samarbejdspartnere, der behandler oplysningerne på vores vegne. Vi anvender eksterne samarbejdspartnere til blandt andet teknisk drift og forbedringer af Hjemmesiden, udsendelse af nyhedsbreve samt målrettet markedsføring, herunder retargeting, samt til din bedømmelse af vores virksomhed og produkter.

Disse virksomheder er databehandlere og under vores instruks og behandler data, som vi er dataansvarlig for. Databehandlerne må ikke anvende oplysningerne til andet formål end opfyldelse af aftalen med os, og er underlagt fortrolighed om disse.

Vi har indgået skriftlige databehandleraftaler med alle databehandlere, der behandler personoplysninger på vores vegne. Tre af disse databehandlere, Google Analytics v/Google LLC., Facebook Inc. og Mailchimp v/ the Rocket Science Group LLC d/b/a Mailchimp er etableret i USA. De fornødne garantier for overførsel af oplysninger til USA er sikret gennem databehandlerens certificering under EU-U.S. Privacy Shield, jfr. EU Persondataforordningens art. 45.

Dine rettigheder

Med henblik på at skabe åbenhed omkring behandlingen af dine oplysninger skal vi som dataansvarlig oplyse dig om dine rettigheder.

Indsigtsretten

Du er til enhver tid berettiget til at anmode os om oplysning om blandt andet, hvilke oplysninger vi har registreret om dig, hvilket formål registreringen tjener, hvilke kategorier af personoplysninger og modtagere af oplysninger der evt. måtte være, samt oplysning om hvorfra oplysningerne stammer. Du har ret til at få udleveret en kopi af de personoplysninger, som vi behandler om dig. Hvis du ønsker en kopi af dine personoplysninger, skal du sende en skriftlig anmodning til post@esmark.dk. Du kan blive bedt om at dokumentere, at du er den, du giver dig ud for at være.

Retten til berigtigelse

Du har ret til at få urigtige personoplysninger om dig selv berigtiget af os. Såfremt du bliver opmærksom på, at der er fejl i de oplysninger, som vi har registreret om dig, opfordres du til at rette skriftlig henvendelse til os, så oplysningerne kan blive korrigeret.

Retten til sletning

I visse tilfælde har du ret til at få alle eller visse af dine personoplysninger slettet af os, fx hvis du tilbagekalder dit samtykke, og vi ikke har et andet retsgrundlag for at fortsætte behandlingen. I det omfang en fortsat behandling af dine oplysninger er nødvendig, fx for at vi kan overholde vores retlige forpligtelser, eller for at retskrav kan fastlægges, gøres gældende eller forsvares, er vi ikke forpligtede til at slette dine personoplysninger.

Retten til at begrænse behandlingen til opbevaring

Du har i visse tilfælde ret til at få begrænset behandlingen af dine personoplysninger til kun at bestå af opbevaring, fx hvis du mener, at de oplysninger, vi behandler om dig, ikke er korrekte.

Retten til dataportabilitet

Du har i visse tilfælde ret til at få personoplysninger, som du selv har givet os, udleveret i et struktureret, almindeligt anvendt og maskinlæsbart format og har ret til at overføre disse oplysninger til en anden dataansvarlig.

Retten til indsigelse

Du har til enhver tid ret til at gøre indsigelse mod vores behandling af dine personoplysninger, med henblik på direkte markedsføring, herunder den profilering der foretages for at kunne målrette vores direkte markedsføring. Du har endvidere til enhver tid ret til af grunde, der vedrører din personlige situation at gøre indsigelse mod den behandling af dine personoplysninger, som vi foretager på grundlag af vores legitime interesser.

Retten til at tilbagekalde samtykke

Du har til enhver tid ret til at tilbagekalde et samtykke, du har givet os til en given behandling af personoplysninger, herunder til den profilering, der foretages af dig som modtager af vores nyhedsbrev. Hvis du ikke længere ønsker at modtage vores nyhedsbrev, kan du altid framelde dig dette direkte via et tilsendt nyhedsbrev eller via siden https://esmark.dk/nyhedsbrev/.

Retten til at klage

Du har til enhver tid ret til at indgive en klage til Datatilsynet, Borgergade 28, 5, 1300 København K over vores behandling af dine personoplysninger. Klage kan blandt andet indgives på mail dt@datatilsynet.dk eller telefon +45 33 19 32 00.

Sletning af persondata

Oplysninger indsamlet om din brug af Hjemmesiden slettes senest, når du ikke har gjort brug af Hjemmesiden i 1 år. Oplysninger indsamlet i forbindelse med din tilmelding til vores nyhedsbrev slettes senest, når du ikke har åbnet et nyhedsbrev i et helt år, medmindre vi har et andet grundlag for behandling af oplysningerne.

Oplysninger indsamlet i forbindelse med leje af et sommerhus vil som udgangspunkt blive slettet 5 år efter udløbet af det kalenderår, hvori du senest har lejet et sommerhus. Oplysninger kan dog gemmes i længere tid, hvis vi har et legitimt behov for længere opbevaring, fx hvis det er nødvendigt for at retskrav kan fastlægges, gøres gældende eller forsvares, eller hvis opbevaring er nødvendig for, at vi kan opfylde lovkrav. Regnskabsmateriale opbevares i 5 år til udgangen af et regnskabsår for at opfylde bogføringslovens krav.

Sikkerhed

Vi har gennemført passende tekniske og organisatoriske sikkerhedsforanstaltninger mod, at personoplysninger hændeligt eller ulovligt tilintetgøres, fortabes, ændres eller forringes samt mod, at de kommer til uvedkommendes kendskab eller misbruges. Kun medarbejdere, der har et reelt behov for at få adgang til dine personoplysninger for at udføre deres arbejde, har adgang til disse.

Kontaktoplysninger

Elite er dataansvarlig for de persondata, som indsamles via Hjemmesiden og/eller som vi modtager på anden vis. Hvis du har spørgsmål eller bemærkninger til denne Persondatapolitik eller ønsker du at gøre brug af en eller flere af dine rettigheder beskrevet i pkt.4, kan du kontakte: Elite by Esmark, Sønder Klitvej 195, Bjerregaard 6960 Hvide Sande Tlf. nr.: 69 15 96 11 E-mail: post@esmark.dk

Ændringer i Persondatapolitikken

Vi vil løbende justere og tilpasse vores privatlivspolitik. Du kan til enhver tid finde den gældende privatlivspolitik på Hjemmesiden.