Find dit sommerhus

Ophold:   
Flere søgemuligheder Færre søgemuligheder
huse passer på din søgning

Houvig

Ønsker du at opholde dig i et herligt og roligt ferieområde er Houvig sagen. Houvig er kendetegnet ved et kuperet terræn, mange klitter og en dejlig badestrand. Her er Sidselbjerg strand værd at nævne, da det både er en dejlig badestrand, og der samtidig er lette adgangsforhold til stranden. Der findes her, som det eneste sted, en gangsti i træ hele vejen fra parkeringspladsen til selve stranden. Her er kun få kilometer ind til Søndervig, og der er en ny fin cykelsti hele vejen. Det er også i dette område at du finder resterne af bunkeranlægget ”Atlantvolden” fra 2. Verdenskrig. Et kæmpe bunkeranlæg, hvor der ofte laves guidede ture.


Find dit sommerhus

Viser 1-10 af 4675 huse
Ny søgning

Udlejning af sommerhuse i Houvig med naturen og historien som nabo.

Lidt nord for Søndervig finder man Houvig. Overgangen mellem de to områder er flydende, men forskellen er til at få øje på. Her kan man trække sig tilbage fra den livlige badeby til fredelige omgivelser, hvor klitterne bliver mere kuperede, og hvor sommerhusene ligger lidt mere spredt.

For de historieinteresserede er området en guldgrube: her ligger resterne af et af de største fæstningsanlæg, som værnemagten byggede under 2. Verdenskrig. "Kryle", hedder fæstningen, og lidt derfra lå radarlyttestationen "Ringelnatter". Mange af bunkerne er stadig tilgængelige, særligt fordi fæstningen i Houvig bredte sig ind i land.

Houvig ligger desuden tæt på vådområdet Vest Stadil Fjord, som er resultatet af en afvanding i 1950'erne. Naturen i området er dog blevet genoprettet, og her raster i tusindvis af fulge - særligt gæs - forår og efterår på vej til og fra yngleområder. Fuglelivet gør Houvig til et helt særligt område for de naturinteresserede, som vil kunne opleve cykelture eller vandreture i pagt med naturen.

Stranden i Houvig er generelt noget mindre besøgt end længere mod syd - til gengæld er faciliteterne også derefter, så her er et rigtig godt område, hvis man gerne vil have sin ferie lidt for sig selv.

Hos Elite Sommerhusudlejning udlejer vi en række sommerhuse i Houvig.